دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vosoughi Nayyeri M, Jahed G, Asgari M, Dargahi G, Golestani far H, Parastar S. Investigation of knowledge and attitudes of students in Tehran University of Medical Sciences on Health actions in emergencies. jorar 2012; 4 (2)
URL: http://jorar.ir/article-1-120-fa.html
وثوقی نیری مهدی، جاهد غلامرضا، عسگری مرضیه، درگاهی قادر، گلستانی فر حافظ، پرستار سعید. بررسی سطح آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1391; 4 (2)

URL: http://jorar.ir/article-1-120-fa.html


چکیده:   (3978 مشاهده)

مقدمه: اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری یکی از اموری می‌باشد که می‌تواند با اجرای مناسب، خسارات ناشی از بلایا را بکاهد و بحران بهداشتی ایجاد شده را کنترل کند.این امر نیازمند آگاهی و دانش مسئولان بهداشت،امداد و نجات، دانشجویان بهداشت و حتی مردم در زمینه شرایط اضطراری است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-پیمایشی است که به‌صورت مقطعی و بااستفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن بررسی گردیده، انجام شده است. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سؤالاتی در زمینه اطلاعات فردی، سطح آگاهی و نگرش نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری بوده است.این مطالعه در بین 263 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه ای متناسب باحجم انتخاب شدند،انجام شده است. آزمون‌های t تک نمونه ای، من ویتنی، کروسکال- والیس وtbکندال آزمون‌های مورد استفاده در این مطالعه بوده اند.تمامی داده‌ها به وسیله نرم‌افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شده اند.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که 2/11 درصد دانشجویان آگاهی خوب،7/66 درصد آگاهی متوسط، و1/22 درصد آگاهی ضعیف و همچنین 4/76 در صد نگرش بینابینی نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری دارند.در بین زنان و مردان از لحاظ میزان آگاهی و نگرش تفاوت معنی‌داری مشاهده نگردید. از نظر سطح آگاهی و نگرش تفاوت آماری معنی‌داری در بین گروه‌های سنی در سطح 05/0= α مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: آگاهی مناسب نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری یک امر مهم تلقی می‌گردد. به علت اینکه برخی از دانشجویان آگاهی خوبی در این زمینه ندارند، لازم است برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دوره‌های آموزشی در این رابطه گنجانده شود.
کلمات کلیدی: آگاهی، نگرش، اقدامات بهداشتی، شرایط اضطراری.

متن کامل [PDF 327 kb]   (966 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb