دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 30-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradian M J, Peyravi M R, Ettehadi R, Pourmohammadi K. Studying the Time of Response and Results of Delay in Emergency Medical System. jorar 2013; 5 (2) :39-30
URL: http://jorar.ir/article-1-152-fa.html
مرادیان محمدجواد، پیروی محمودرضا، اتحادی ریحانه، پورمحمدی کیمیا. بررسی زمان پاسخگویی به موارد اورژانس و علل تأخیر در مأموریت‌‌های مرکز اورژانس 115 شیراز. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1392; 5 (2) :39-30

URL: http://jorar.ir/article-1-152-fa.html


چکیده:   (4527 مشاهده)

مقدمه: از آنجا که اورژانس پیش بیمارستانی محل تلاقی بخش درمانی با جامعه می‌باشد‌‌، مراقبت سریع‌‌‌، کارآمد و اثربخش این بخش زندگی بسیاری از انسان‌ها را نجات می‌دهد و از شدت‌‌‌، طول بیماری و عوارض ثانوی مصدومیت می‌‌کاهد‌.
روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است‌. در پژوهش حاضر نمونه 6068 مأموریت انجام گرفته در 20 پایگاه مرکز اورژانس شیراز که مدت زمان اعزام و پاسخگویی از زمان دریافت پیام تا رسیدن آمبولانس در صحنه در نظر گرفته شده که از بین 20662 مأموریت انجام شده در 4 ماه وسط فصول به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده استخراج گردید سپس زمان انجام مأموریت‌ها و علل تأخیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت‌.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد در کلیه ساعات شبانه روز 9/49 درصد مأموریت‌ها در مدت زمان 8 تا10 دقیقه یعنی بیشتر از زمان استاندارد انجام گرفته‌است و علل پاسخگویی به مأموریت‌های اورژانس بیش از زمان استاندارد شامل: خرابی جاده‌‌‌، شلوغی راه‌‌‌‌، بدی آب و هوا‌‌‌‌، مسیر طولانی‌‌‌‌، اعزام از پایگاه‌های دیگر به علت نبود آمبولانس کافی در پایگاه منطقه مربوطه‌‌‌‌، دریافت آدرس اشتباه توسط اپراتور‌‌‌، عدم ارسال آمبولانس‌‌‌، تأخیر در اعزام آمبولانس و در شروع مأموریت توسط تکنسین می‌باشد که این شاخص در مرکز اورژانس شیراز به علت اعزام از پایگاه‌های دیگر به علت نبود آمبولانس کافی در پایگاه منطقه مربوطه‌‌‌، شلوغی راه و مسیر طولانی بوده ‌است‌.
نتیجه‌گیری: کاهش زمان پاسخگویی در مأموریت‌های اورژانس 115 نیازمند توجه وزارت بهداشت و درمان و فوریت‌های پزشکی کشور به این امر می‌باشد تا ضمن اختصاص بودجه بیشتری به این بخش‌‌‌، امکان نیازسنجی دقیق از تعداد آمبولانس، تجهیزات و پایگاه اورژانس مورد نیاز بسته به تراکم جمعیت و درخواست مردم در هر منطقه شهری صورت پذیرد‌.

متن کامل [PDF 209 kb]   (1079 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb