دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami S. The relationship of mental health and job satisfaction among rescue and non-rescue workers of Red Crescent society (case study: Semnan province). jorar 2016; 7 (4)
URL: http://jorar.ir/article-1-244-fa.html
کرمی سمیرا. رابطۀ سلامت روان و رضایت شغلی در امدادگران و کارکنان غیرامدادی جمعیت هلال‌احمر. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1395; 7 (4)

URL: http://jorar.ir/article-1-244-fa.html


چکیده:   (3661 مشاهده)

مقدمه: رضایت شغلی، یک واکنش احساسی به کار و شرایط فیزیکی و اجتماعی است. به عبارت دیگر، رضایت شغلی یک احساس مثبت و لذت بخش است که از نتیجۀ کار فرد و تجربۀ شغلی او به دست می‌آید. یکی از عواملی که در افزایش رضایت­مندی شغلی کارکنان مؤثر است، برخورداری کارکنان از سلامت روانی است. لذا، هدف اصلی انجام پژوهش حاضر بررسی میزان سلامت ­روان و رضایت شغلی در امدادگران فعال پایگاه­های امداد و نجات جاده­ای استان سمنان و مقایسه آن با کارکنان غیرامدادی جمعیت هلال‌احمر می‌باشد.

روش: این تحقیق از نوع پیمایش و داده‌ها با استفاده از دو پرسشنامۀ JDI (رضایت شغلی) و GHQ (سلامت روان) گردآوری شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری 16-SPSS استفاده شد.

یافته­ها: با توجه به یافته‌ها، بین دو متغیر سلامت روان و رضایت شغلی رابطۀ معنی­داری وجود دارد. همچنین یافته‌های حاصل از آزمون t-test برای نمونه‌های مستقل نشان می­هد که بین میانگین سلامت روان با آماره تی 338/1- و سطح معنی‌داری 183/00، همچنین میانگین رضایت شغلی دو گروه با آماره تی 507/0- و سطح معنی‌داری 613/0 از نظر آماری تفاوت معنی‌داری وجود ندارد. بررسی‌ها نشان داد که فقط در بُعد رضایت از محیط کار بین دو گروه اختلاف معنی‌داری وجود دارد و میزان رضایت کارکنان غیرامدادی بیشتر از امدادگران فعال جاده‌ای است.

نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه مردان در جامعۀ ما بخش مهمی از نیروی کار و پشتوانه خانواده می‌باشند و بیش از نیمی از بهترین ساعات روز خود را در محیط کار می‌گذرانند، توجه به سلامت و رضایت شغلی و ارائه راهکارهایی برای ارتقای روحی- روانی و شغلی ایشان مهم می‌نماید. همچنین در گسترۀ تحقیق حاضر با توجه به پایین بودن سطح سلامت روان و رضایت شغلی کارکنان امداد جاده­ای، لزوم توجه بیشتر به مسائل کاری این گروه از افراد دارای مشاغل پرخطر و حساس ضروری می‌باشد.

متن کامل [PDF 352 kb]   (853 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb