دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 26-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bostan Z, Bakhshi H. Studying the effective factors of attracting and maintaining volunteers in Red Crescent society of Khorasan Razavi. jorar 2017; 9 (2) :14-26
URL: http://jorar.ir/article-1-319-fa.html
بستان زهرا، بخشی حامد. بررسی عوامل موثر در جذب و ماندگاری دواطلبان جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1396; 9 (2) :14-26

URL: http://jorar.ir/article-1-319-fa.html


عضو پژوهشی جهاد دانشگاهی مشهد، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعۀ دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
چکیده:   (3345 مشاهده)

مقدمه: اهمیت جذب و ماندگاری نیروی انسانی داوطلب و مشارکت‌های مردمی به اندازه‌ای است که همۀ تلاش‌ها و فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر متکی به آن تعریف شده است. در این نوشتار سعی شده است تا به بررسی عوامل مؤثر بر جذب و ماندگاری داوطلبان در جمعیت هلال‌احمر استان خراسان رضوی پرداخته شود.
روش: این تحقیق به روش پیمایش و به‌صورت مقطعی انجام شده است که طی آن 350 نفر داوطلب عضو جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی پرسشنامه را تکمیل کردند. نمونۀ مورد بررسی به روش نمونه‌گیری طبقه­ای از بین شعب مناطق برخوردار، نیمه‌برخوردار و نابرخوردار استان خراسان رضوی انتخاب شدند.
یافته­ها: داوطلبان با هدف یادگیری و دانش‌اندوزی دربارۀ ایمنی و کمک­های اولیه جذب هلال‌احمر می‌شوند. برخورداری از مهارت­های متناسب با فعالیت‌های هلال‌احمر، تبلیغات دهان به دهان از طریق دوستان و سایر اعضای خانواده و تبلیغات رسانه­ای و محیطی به ترتیب اهمیت، از دیگر عوامل مؤثر در جذب داوطلبان قلمداد می­شوند. همچنین رضایت از ماهیت و محتوای فعالیت، مهم‌ترین عامل ماندگاری اعضا بوده است. بدین معنا که هر چه فعالیتی که عضو انجام می‌دهد شادتر، شفاف­تر (از نظر شرح وظایف) و متناسب با علایق وی باشد، احتمال ماندگاری وی را قوت می‌بخشد.
نتیجه­گیری: تقویت انگیزۀ نیروی انسانی داوطلب یکی از روندهای کلیدی توسعه و مشارکت اجتماعی در جامعه می‌باشد، بنابراین لازم است تدابیری اندیشید تا این مهم به نحو مطلوبی تحقق یابد. بخش عمده­ای از راهکارهای جذب و ماندگاری داوطلبان به ارتقا و بهبود آگاهی و شناخت اعضا از اهداف و فعالیت‌های جمعیت پیش و پس از عضویت بازمی­گردد. در نتیجۀ شناخت صحیح است که انتظارات اعضا از جمعیت واقعی می‌شود. از طرف دیگر جمعیت هلال‌احمر با برنامه‌ریزی صحیح فعالیت‌ها قادر است از تمایلات مشارکت­جویانه داوطلب به طور هدفمند و مداوم در جهت اهداف خود بهره­مند شود.

متن کامل [PDF 374 kb]   (953 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb