دوره 8، شماره 1 و 2 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 8 شماره 1 و 2 صفحات 90-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshavarz Turk E, Nikooye M. Investigation of factors influencing job satisfaction on Red Cross Employees with strategic foresight approach. jorar 2016; 8 (1 and 2) :77-90
URL: http://jorar.ir/article-1-257-fa.html
کشاورز ترک عین الله، نیکویه مهدی. بررسی عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان جمعیت هلال‌احمر با رویکردآینده‌نگاری راهبردی. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1395; 8 (1 و 2) :77-90

URL: http://jorar.ir/article-1-257-fa.html


: دکترای آینده‌پژوهی، استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
چکیده:   (5700 مشاهده)

 مقدمه:تغییرات سریع محیطی، نظام­های برنامه‌ریزی در سازمان‌ها را با چالش مواجه ساخته وآینده‌نگاری راهبردی به دلیل انعطاف‌پذیری در برابر بدیل­های متغیّر آینده، با استقبال روزافزونی از طرف سازمان‌ها روبه‌رو شده است. فرآیند آینده‌نگاری راهبردی در سازمان‌ها نیازمند توجه به سرمایه انسانی می‌باشد. مدیران و رهبران چشم‌اندازمحور باید به اهمیت عوامل مؤثر در ایجاد انگیزش شغلی و رضایت شغلی در آیندۀ سازمان توجه بیشتری داشته باشند. بر همین اساس، سوال اصلی این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان و ارائه راهکارهای ارتقای آن است که ضمن مروری بر مهم‌ترین عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان و ارتباط آن با آیندۀ سازمان به سوابق و پیشینه‌های این موضوع می‌پردازد.
روش: روش تحقیق ترکیبی است. جامعه آماری، شامل کارکنان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین است. در بحث آمار استنباطی هم از تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم برای بررسی میزان ارتباط بین شاخص­های پرسشنامه و عوامل رضایت شغلی و بررسی میزان ارتباط بین عوامل رضایت شغلی روی آیندۀ سازمان بهره گرفته شده است.
یافته‌ها: عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان، در دو دسته اصلی طبقه‌بندی شده‌اند. نخست، عوامل محیطی شغل و مرتبط با شغل که مهم‌ترین تأثیر را بر رضایت شغلی دارند و شامل چگونگی رفتار افراد، ماهیت وظایف شغلی، ارتباط با سایر افراد در محیط کار و پاداش‌ها می‌باشد. دوم، عوامل فردی که افراد با خود به شغلشان منتقل می‌نمایند، مانند تجارب قبلی فرد و شخصیت. هر دو دسته عوامل در مبحث رضایت شغلی از یکدیگر تأثیر می‌پذیرند.
نتیجه‌گیری: پنج عامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان جمعیت هلال‌احمر به ترتیب ماهیت شغلی، مدیریت (ما فوق)، همکاران، فرصت‌های ترفیع، حقوق و مزایا اولویت‌بندی شدند.

متن کامل [PDF 1005 kb]   (3357 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb