دوره 10، شماره 2 - ( 4-1397 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keikha A, Shahreki Z, Haddadi E, Nouri Delavar M. The role of Red Crescent Society public education in urban crisis management. jorar 2018; 10 (2) :1-17
URL: http://jorar.ir/article-1-434-fa.html
کیخا عالمه، شهرکی زهره، حدادی ابراهیم، نوری دلاور محسن. نقش آموزش‌های همگانی جمعیت هلال‌احمر در مدیریت بحران شهری. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1397; 10 (2) :1-17

URL: http://jorar.ir/article-1-434-fa.html


دانشگاه زابل
چکیده:   (2851 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اجتناب‌ناپذیر بودن وقوع بحران، باید با سیاستی جامع و برنامه‌ریزی شده و البته همگانی، مجموعه راهبردهای آمادگی مقابله با مخاطرات را در میان شهروندان نهادینه کرد. در چنین شرایطی هریک از شهروندان حتی اگر از توان، دانش و انگیزۀ کافی برای کمک به دیگران یا مشارکت در برنامه‌های گروه‌های دوام (داوطلب واکنش اضطراری) برخوردار نباشند، دست‌کم می‌توانند برای حفظ جان خود و اعضای خانواده پیش‌قدم شوند. از‌این‌رو، هدف این پژوهش بررسی تأثیر آموزش‌های همگانی جمعیت هلال‌احمر بر مدیریت بحران شهری در شهر زاهدان است.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی- پیمایشی با رویکرد همبستگی است. جامعۀ آماری شهروندان شهر زاهدان می‌باشند که برای تعیین حداقل حجم نمونۀ لازم با استفاده از جدول مورگان، 384 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامۀ آموزش‌های همگانی پورکریمی ‌(1394) و مدیریت بحران جهرمی ‌(1380) است که روایی صوری و محتوایی آنها به تأیید صاحب‌نظران رسید و روایی سازه با تحلیل عاملی تأییدی و نرم‌افزار آموس تأیید شد. پایایی پرسشنامه‌ها نیز با آلفای کرونباخ برابر با 96/0 و 93/0 محاسبه شد. همچنین داده­ها با استفاده از20-SPSS در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون کولموگروف‌-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: همبستگی بین متغیر مستقل و وابسته، 828/0 و ضریب تعیین 685/0به‌دست آمد که این مقدار نشان می‌دهد از دیدگاه شهروندان، 5/68 درصد قابلیت‌های مدیریت بحران شهری به آموزش‌های همگانی فعلی جمعیت هلال‌احمر مربوط است. مؤلفه‌های مکانیزم­های انگیزشی با ضریب رگرسیون (471/0)، ضریب رگرسیون نیازسنجی (268/0) و اجرا با ضریب رگرسیون (0106/0) به‌ترتیب بیشترین تأثیر را بر مدیریت بحران شهری داشتند. بر اساس ضرایب رگرسیون محاسبه‌شده، آمارۀ t و سطح معنی‌داری گزارش شده دو مؤلفۀ طراحی و ارزشیابی نقش مؤثری بر مدیریت بحران شهری نداشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که آموزش‌های همگانی جمعیت هلال‌احمر بر مدیریت بحران شهری تأثیر دارد.
متن کامل [PDF 761 kb]   (990 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb