دوره 3، شماره 3 و 4 - ( پاییزوزمستان 1390 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaee A R, Mobaraki G, Fazli H, Rostamifar M. The Pattern and Frequency of Mental Disorders Among Aatients who Returned to Iran from Hajj in 2010. jorar 2012; 3 (3 and 4)
URL: http://jorar.ir/article-1-105-fa.html
طباطبایی امین رضا، مبارکی غلامحسین، فضلی حسین، رستمی فر مهدی. بررسی الگو و فراوانی اختلالات روان‌پزشکی در بین بیماران ارجاع شده به‌ ایران در حج تمتع 1389. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1390; 3 (3 و 4)

URL: http://jorar.ir/article-1-105-fa.html


چکیده:   (3540 مشاهده)

مقدمه: عده‌ای از زائران به علت بیماری، کهولت سن و یا عود بیماری، دارای توانایی و استطاعت جسمی -روانی لازم برای به جا آوردن اعمال سنگین حج نیستند و بعضی از آنان قبل از موعد به ایران باز گردانده می‌شوند که عوارض فردی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به همراه دارد. لذا بررسی علل بازگشت این بیماران به ایران می‌تواند کمک بسیار مؤثری به تصمیم‌گیران حوزه سلامت حج زیارت در کاهش بار اقتصادی و اجتماعی حاصل از این موضوع بنماید. هدف از این مطالعه بررسی علل بازگشت زائران بیمار به ایران در موسم حج 89 است.
روش‌ها: در این مطالعه مقطعی در سال 89 که در بخش روان‌پزشکی بیمارستان‌های هلال احمر ایران در مکه و مدینه در ایام حج تمتع در کشور عربستان سعودی انجام شد، همه بیمارانی که براساس یک مصاحبه دقیق روان‌پزشکی و معیارهای DSMIV-TR در وضعیت حاد تشخیص داده می‌شدند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس، نوع اختلال، زمان ارجاع و بیمارستان محل بستری همه بیماران ثبت و پس از ورود به نرم افزار spssنسخه 17 تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: در مجموع 106 مورد بیمار اعزام شده به ایران در حج تمتع 89، بیماری‌های روانی با فراوانی 4/26 درصد، بیشترین علل اعزام ایران در طول ایام حج تمتع سال 1389 بود. بیشترین فراوانی اختلال مربوط به دمانس با 2/41 و دلیریوم حاد با 4/38 درصد بود.
نتیجه‌گیری: بیماری‌های روانی بیشترین علل بازگشت زائران قبل از موسم حج در حج 89 بود که دقت عمل بیشتر پزشکان در غربالگری و تشخیص شدت این بیماری‌ها در هنگام معاینه در ایران و تأیید استطاعت و تحت نظر داشتن این بیماران در استفاده به موقع از داروها می‌تواند کمک مؤثری در کاهش هزینه‌ها و بار بیماری این بیماران در ایام حج باشد.

متن کامل [PDF 443 kb]   (974 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb