دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1391 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi M, Hamdieh M, Hatami H, Fathi Hafshejani S, Sepasi Moghaddam H, Elmi H. The study of relationship between burnout and demographic variables in RCS relief workers in Tehran province. jorar 2013; 4 (4)
URL: http://jorar.ir/article-1-138-fa.html
نجفی دکتر مهدی، حمدیه دکتر مصطفی، حاتمی دکتر حسین، فتحی شاهین، سپاسی مقدم حسین، علمی هلن. ارتباط فرسودگی شغلی با خصوصیات دموگرافیک در امدادگران جمعیت هلال‌احمر استان تهران. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1391; 4 (4)

URL: http://jorar.ir/article-1-138-fa.html


چکیده:   (3974 مشاهده)

yمقدمه: فرسودگی شغلی، یک سندرم روان‌شناختی خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کاهش کفایت شخصی است. فرسودگی شغلی، بیشتر در افرادی که در کارشان مستقیماً با مردم سروکار دارند اتفاق می‌افتد. امدادگران نیز ممکن است فرسودگی شغلی را تجربه کنند. بنابراین، بسیار مهم است که عوامل مرتبط با فرسودگی شغلی در آنان‌ شناخته و درک شود. این امر باعث می‌گردد تا از بسیاری از آسیب‌های روان‌شناختی در آنان جلوگیری شود. این مطالعه بر آن است تا ارتباط برخی از متغیرهای دموگرافیک را با فرسودگی شغلی، در امدادگران بررسی کند.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی- همبستگی است که به‌صورت مقطعی در سال 1389 در بین شعب چهارده‌گانه جمعیت هلال‌احمر استان تهران صورت پذیرفت. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش تمامی امدادگران شعب چهارده‌گانه جمعیت هلال‌احمر استان تهران بودند. تمام امدادگران شعب جمعیت هلال‌احمر استان مورد سرشماری قرار گرفتند. تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه جمعاً 297 نفر بود. با توجه به اینکه تمام این امدادگران مرد هستند، افراد مورد بررسی در این مطالعه، همگی مرد بودند. اطلاعات دموگرافیک مربوط به شرکت کنندگان در مطالعه، به وسیله پرسشنامه‌ای محقق ساخته جمع‌آوری گردید. برای ارزیابی درجه فرسودگی شغلی شرکت‌کنندگان در این مطالعه از پرسشنامه استاندارد شده فرسودگی شغلی مسلچ استفاده شد. در این پژوهش، نرم افزار SPSS برای ورود و تحلیل آماری داده‌ها، به کار گرفته شد و از آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و مجذور خی استفاده گردید.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد ‌بین‌ کفایت شخصی و سن رابطه مثبت و معنا‌دار ضعیفی وجود دارد (138/0=r، 05/0> P). همچنین بین کفایت شخصی با تعداد شیفت در ماه گذشته، این ارتباط ضعیف و معنی‌دار مشاهده شده‌است (170/0=r، 05/0> P). به‌علاوه بین سابقه امدادگری، تعداد مشارکت در امدادرسانی حوادث مجروح‌دار در ماه قبل، سطح تحصیلات و نوع امدادگری با مؤلفه‌های فرسودگی شغلی هیچ رابطه‌ای مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که متغیرهای دموگرافیک بررسی شده در این پژوهش، ارتباطی با فرسودگی شغلی امدادگران نداشته‌اند. البته با توجه به اینکه همه امدادگران مورد مطالعه مرد بودند، لذا تعمیم نتایج این پژوهش به امدادگران زن باید با احتیاط صورت گیرد.

متن کامل [PDF 431 kb]   (978 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb