دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ostad Taghizadeh A, Latifi M F, Ardalan A. The role of Advanced Technologies in Disasters Recovery and rehabilitation. jorar 2013; 5 (1) :8-1
URL: http://jorar.ir/article-1-143-fa.html
استاد تقی زاده عباس، لطیفی محمد فرید، اردلان علی. نقش فنّاوری‌های نوین در بازتوانی بلایا و حوادث. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1392; 5 (1) :8-1

URL: http://jorar.ir/article-1-143-fa.html


چکیده:   (3505 مشاهده)

مقدمه: حوادث طبیعی و انسان‌ساخت به‌خصوص آنهایی که در مقیاس بزرگ اتفاق می‌افتند، علاوه بر ایجاد مرگ و میر و مجروحیت، باعث ایجاد معلولیت‌‌های جسمی، روانی و اجتماعی نجات یافتگان از حادثه می‌شوند‌. تأمین و ارائه خدمات به‌موقع، سریع و اثربخش توانبخشی در بلایا می‌تواند میزان این معلولیت‌‌ها را به طور قابل توجهی کاهش دهد‌. ارائه خدمات توانبخشی در محل حادثه از طرفی یک ضرورت بوده و نبود آن می‌تواند باعث ایجاد پیامد‌‌های منفی فردی، خانوادگی و اجتماعی شود و از طرف دیگر گاهی اوقات انتقال و ارائه این خدمات بسیار مشکل خواهد بود‌.
هدف این مطالعه مرور محدود نیازها، ضعف‌‌ها و محدودیت‌‌های ارائه خدمات بازتوانی در حوادث و تبیین پتانسیل‌هایی است که فنّاوری‌‌های نوین در پاسخ به این نیازها ایجاد کرده‌اند‌.
روش‌ها: در این مطالعه مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی در پایگاه‌‌های اطلاعاتیLibrary of Congress، Web of Science وPubMed بررسی گردید‌. کلمات کلیدی مورد استفاده در این مطالعه عبارتند از: بازتوانی (Rehabilitation)، حوادث (Disaster) و فنّاوری (Technology)‌. محققان با مطالعه خلاصه مقالات هرکدام را که غیرمرتبط با هدف مطالعه بود، حذف و خلاصه مقالات مرتبط با هدف مطالعه را انتخاب کردند‌. مقاله حاضر، حاصل مطالعه مقالات مرتبط در دسترس می‌باشد‌. خطای دسترسی نداشتن به همه مقالات و همچنین خطای انتخاب در این مطالعه وجود دارد‌.
یافته‌ها‌: میزان استفاده از فنّاوری‌‌های نوین اعم از فنّاوریهای ارتباطی، دیجیتال و نانویی در همه مراحل بحران ازجمله توانبخشی بلایا در حال افزایش است‌. ارائه خدمات بازتوانی از راه دور، استفاده ازتوان رسانه‌‌های دیداری و شنیداری به منظور ارائه خدمات روانی، اجتماعی و حمایتی و همچنین طراحی سیستم‌‌های دیجیتال توانبخشی فیزیکی و روانی را می‌توان نمونه‌‌هایی از این فنّاوری‌‌ها دانست‌.
نتیجه‌گیری: رشد سریع و پیشرونده فنّاوری‌‌های نوظهور، دورنمای روشن و امیدوارکننده‌ای را در استفاده از این فنّاوری‌‌ها در همه فعالیت‌‌های قبل، حین و بعد از بلایا ترسیم کرده است‌. شناخت چالش‌‌ها و نیازهای پیش رو در بازتوانی حوادث و پتانسیل‌هایی که فنّاوری‌‌های نوین در پاسخ به این نیازها خلق کرده‌‌اند، نیازمند توجه بیشتر محققان، مدیران و سیاستگذاران می‌باشد‌.

متن کامل [PDF 187 kb]   (924 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb