دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar nia B, Ranjbar nia B, Ghasemi Khoei: M, Taghizadeh Fanid A, Saleki Maleki, M A. Provide a model for logical establish of fire stations (Case study: Tabriz). jorar 2015; 7 (2)
URL: http://jorar.ir/article-1-221-fa.html
رنجبرنیا بهزاد، رنجبرنیا بهزاد، قاسمی خوئی معصومه، تقی‌زاده فانید ابوالقاسم، سالکی ملکی محمدعلی. ارائه الگویی برای استقرار منطقی ایستگاه‌های آتش‌نشانی (نمونۀ موردی: شهر تبریز). فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1393; 7 (2)

URL: http://jorar.ir/article-1-221-fa.html


چکیده:   (4060 مشاهده)

yle="text-align: right;" x=""> yle="text-align: right;"> مقدمه: ایستگاه‌های آتش‌نشانی از جمله مراکز مهم و حیاتی خدمات‌رسانی در شهرها در حین بحران و بعد از بحران هستند. بدیهی است خدمات‌رسانی به موقع ایستگاه‌های آتش‌نشانی بیش از هر چیز مستلزم استقرار آنها در مکان‌ها و محدوده‌های مناسب است تا آتش‌نشانان بتوانند در کمترین زمان و بدون هیچ مانع و محدودیت محیط شهری و نیز بروز کمترین آثار منفی بر زندگی ساکنان شهر به محل حادثه برسند و اقدامات لازم را انجام دهند

yle="text-align: right;"> روش: در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بهره‌گیری از روش تحلیل شبکه و مدل AHP در محیط GIS، توزیع فضایی، مکان استقرار و شعاع عملکرد ایستگاه‌های آتش‌نشانی موجود شهر تبریز تحلیل و بررسی و ایستگاه‌های جدید مکان‌یابی شدند.

yle="text-align: right;"> یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان می‌دهد که شهر تبریز از نظر تعداد و پراکندگی ایستگاه‌های آتش‌نشانی با کمبود روبه‌روست و الگوی پراکنش این ایستگاه‌ها با توسعه و تراکم شهر متناسب نیست. این ایستگاه‌ها حدود 60 درصد از محدودۀ ساخته شدۀ شهر و 30 درصد محدودۀ قانونی شهر را تحت پوشش قرار می‌دهند.

yle="text-align: right;"> نتیجه‌گیری: با توجه به اولویت‌بندی‌های صورت گرفته این نتیجه به دست می‌آید که مرکز تجاری شهر، بافت فرسوده و حاشیه‌نشین و محلات پرتراکم شهر جز مناطق با اولویت اول قرار دارند. همچنین می‌توان نتیجه‌گیری کرد که استفادۀ توأمان از مدل AHP و روش تحلیل شبکه در محیط GIS می‌تواند الگوی مناسبی برای مکان‌یابی و اولویت‌بندی احداث ایستگاه‌های آتش‌نشانی در شهرهای مختلف باشد.

متن کامل [PDF 690 kb]   (1070 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb