دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 45-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده:   (3332 مشاهده)

مقدمه: اجرا و پیاده‌سازی فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی آینده‌پژوهانه مستلزم وجود پیش‌نیازها و ضرورت‌های مختلفی است. ازاین‌رو پژوهش حاضر درصدد شناسایی پیش‌نیازها و ضرورت‌های فردی، رفتاری، سازمانی، ساختاری، زیرساختی و  محیطی لازم برای پیاده‌سازی این فرایند در جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان می‌باشد.
روش: در پژوهش حاضر با مرور مطالعات و پژوهش‌های مختلف در زمینۀ برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی و همچنین پیش‌نیازها و ضرورت‌های لازم برای این فرایند، مجموعه‌ای از عوامل موردنیاز به عنوان پیش‌نیازها و ضرورت‌ها برای فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی آینده‌پژوهانه شناسایی شدند و در نهایت با توجه به اینکه بیشتر تحت تأثیر و نفوذ چه بخشی قرار دارند، یک دسته‌بندی از آنها ارائه شد. در ادامه، به منظور ارزیابی وضعیت پیش‌نیازها و ضرورت‌ها، یک سئوال اصلی و سه سئوال فرعی مطرح شدند که با استفاده از پرسشنامه و بهره‌گیری از روش حداقل مربعات جزئی،  تکنیک تحلیل عاملی تأییدی، میانگین واریانس استخراج شده، شاخص اشتراک، روایی واگرا فورنل و لاکر، آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف و تی تک نمونه‌ای تلاش شد به آنها پاسخ داده شود.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان می‌دهد که وضعیت پیش‌نیازها و ضرورت‌های فردی، رفتاری، سازمانی، ساختاری، زیرساختی و  محیطی لازم برای برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی با رویکرد آینده‌پژوهانه در جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان در وضعیت نسبتاً مطلوب و بالاتر از متوسط قرار دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، افراد در جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان دربارۀ فرایند برنامه‌ریزی راهبردی منابع انسانی با رویکرد آینده‌پژوهانه و نحوۀ اجرای آن از دانش و تخصص کافی و آگاهی کاملی برخوردار نمی‌باشند. بدین منظور، جمعیت باید با برگزاری کارگاه‌های کوچک نسبت به افزایش دانش، آگاهی و تخصص در رابطه با جهت‌گیری‌های استراتژیک جمعیت و واحد منابع انسانی، موضوع آینده‌پژوهی و نحوۀ نهادینه‌‌سازی آن در جمعیت و واحد منابع انسانی و همچنین افزایش انگیزه و تعهد نسبت به پیاده‌سازی فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی با رویکرد آینده‌پژوهانه مبادرت ورزد. همچنین مشخص شد ساختارها و زیرسیستم‌های مدیریت منابع انسانی برای مقابله با شرایط متغیر محیطی و عدم‌ اطمینان‌های موجود در محیط، از پویایی و انعطاف لازم برخوردار نمی‌باشند. درضمن، هماهنگی کافی میان واحدها و سیستم‌های مختلف سازمانی برای حمایت از پیاده‌سازی و اجرای فرایند برنامه‌ریزی راهبردی منابع انسانی با رویکرد آینده‌پژوهانه وجود ندارد. تمامی موارد مذکور مستلزم وجود اطلاعات دقیق و به‌‌هنگام از محیط سازمان می‌باشد که برای دستیابی به این امر بهتر است جمعیت واحد پویش محیط تأسیس کند تا با پایش و پویش اطلاعاتی دقیق و ارزشمندی برای واحد منابع انسانی فراهم آورد.
 

متن کامل [PDF 1147 kb]   (1065 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمی در بحران ها

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.