دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 26-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد
چکیده:   (4722 مشاهده)
مقدمه: همه‌روزه مردم سراسر جهان، با وقایعی روبه‌رو می‌شوند که منجر به مرگ، آسیب، تخریب اموال و اختلال در فعالیت‌های روزانۀ ایشان می‌گردد‌. این تجارب ناخوشایند به عنوان بحران‌های طبیعی یا انسان‌ساخت تلقی می‌شوند‌. ایران به علت شرایط جغرافیایی، از کشورهای بلاخیز دنیا محسوب می‌شود. عاملی که مدیریت بحران را در حوادث طبیعی تسهیل می‌کند وجود یک زنجیرۀ یکپارچه از تمامی اجزا و خدمات امدادی و بشردوستانه است که به انسان‌های درگیر در حوادث عرضه می‌گردد و به عنوان زنجیرۀ تأمین بشردوستانه شناخته می‌شود‌.
روش: این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است و با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت زنجیرۀ تأمین بشردوستانه در سه دستۀ اصلی سازمان، محیط و فنّاوری و سپس اولویت‌بندی هر کدام با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی و بهره‌گیری از اطلاعات و تجربیات 18 نفر از مدیران باتجربه جمعیت هلال‌احمر در سوانح به‌وسیله طراحی و توزیع پرسشنامۀ مقایسات زوجی در بین آنها انجام شده است‌. پس از جمع‌آوری پرسشنامه‌ها، اطلاعات کسب شده در نرم‌افزار اکسپرت چویس در 11 مورد اولویت‌بندی شده است‌.
یافته ها: در این پژوهش که بر اساس تئوری TOE انجام شده است، سه شاخص اصلی سازمان، محیط و فنّاوری به عنوان شاخص‌های اصلی و 14 زیرشاخص با عناوین مدیریت ارشد، منابع انسانی، پشتیبانی، استراتژی و برنامه‌ریزی، فرهنگ سازمانی، مدیریت کیفیت شرایط حقوقی سیاسی، شرایط فرهنگی اجتماعی، شرایط جغرافیایی، فنّاوری محیط، آموزش فنّاوری و سیستم‌های اطلاعاتی شناسایی شدند.
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج، عامل سازمان با شاخص‌های شرایط مدیریت منابع انسانی، پشتیبانی، استراتژی و برنامه‌ریزی، فرهنگ سازمانی و مدیریت کیفیت در اولویت اول، عامل محیط با شاخص‌های شرایط حقوقی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی اجتماعی، جغرافیایی و فنّاوری محیط در اولویت دوم و عامل فنّاوری با شاخص‌های آموزش فنّاوری و سیستم‌های اطلاعاتی در اولویت سوم قرار گرفته‌اند‌.
متن کامل [PDF 946 kb]   (1282 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.