دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 91-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار و عضو هیأت علمی گروه روان‌شناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
چکیده:   (2721 مشاهده)
مقدمه: حل مسأله از ویژگی‌هایی است که هر فرد در زندگی فردی و شغلی با آن رو‌به‌رو می‌شود. از حوزه‏هایی که افراد شاغل در آن با مسائل پیچیده‏ای دست به گریبان بوده و اشتغال در آنها نیازمند راهبردهای حل مسأله مناسب است حوزۀ مدیریت بحران و امدادونجات و به تبع آن رشته‏های تحصیلی مرتبط از قبیل امدادونجات و امدادسوانح است. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطۀ هوش هیجانی و تاب‏آوری با راهبردهای حل مسأله دانشجویان کارشناسی رشته‏های امدادونجات و امدادسوانح هلال‌احمر استان تهران به‌عنوان شاغلان فعلی یا آیندۀ حوزه‌های بحران و امدادونجات بوده است.
روش: تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی، از نوع همبستگی بوده است. جامعۀ آماری شامل دانشجویان کارشناسی رشته‏های امدادونجات و امدادسوانح هلال‌احمر استان تهران و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 88 نفر بوده است که به سه پرسشنامۀ تاب‏آوری کونور و دیویدسون، هوش هیجانی برادبری و گریوز و راهبردهای حل مسأله کسیدی و لانگ را تکمیل کردند. به منظور تحلیل داده‏‌ها از آزمون تحلیل رگرسیون دو متغیره استفاده شد.
یافتهها: براساس یافته‌ها، سطح هوش هیجانی، تاب‏آوری و راهبردهای حل مسأله دانشجویان مورد پژوهش در سطح مطلوب و بالاتر از میانگین قرار دارد. همچنین رابطۀ بین این متغیرها از نظر آماری معنادار بود (05/0˂p) و هوش هیجانی و تاب‏آوری توان تبیین تغییرات راهبردهای حل مسأله را داشتند.
بحث و نتیجه‏گیری: براساس نتایج پژوهش، حفظ وضع موجود و البته تلاش همه‌جانبۀ مراکز آموزشی سازمان هلال‌احمر و سایر ارگان‌های مرتبط با مدیریت بحران در خصوص ارتقای ویژگی‌های مربوط به عوامل انسانی برای مدیریت هر چه بهتر بحران‌ها و حوادث پیشنهاد می‌شود
متن کامل [PDF 318 kb]   (886 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.