دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 27-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khankeh H, Amanat N, Hosseini M A, Mohammadi F, Sadeghi A, Aghighi A. The effect of earthquake preparedness training to male high school students on families. jorar 2013; 5 (3) :39-27
URL: http://jorar.ir/article-1-163-fa.html
خانکه حمیدرضا، امانت نصیر، حسینی محمدعلی، محمدی فرحناز، صادقی علی اکبر، عقیقی علی. تأثیر آموزش مقابله با زلزله به دانش آموزان پسر دبیرستانی بر میزان آمادگی خانوارها در شهر اشتهارد در سال 90- 1389. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1392; 5 (3) :39-27

URL: http://jorar.ir/article-1-163-fa.html


چکیده:   (3931 مشاهده)

مقدمه: ایران در کمربند زلزله واقع شده و 93 درصد آن مستعد زلزله این مخرب‌ترین و غیرقابل پیش¬بینی¬ترین پدیده‌های طبیعی است. یکی از راهکارهای کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله ارتقای سطح آگاهی و آمادگی مردم جامعه است. در این مطالعه، تأثیر اجرای برنامه آمادگی مقابله با زلزله در دانش¬آموزان بر میزان آمادگی خانوارها برای پاسخ¬گویی به زلزله احتمالی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
روش¬ها: این پژوهش، یک مطالعه نیمه¬تجربی است که به روش تمام شماری از تمام دانش‌آموزان دبیرستان‌های پسرانه سال دوم شهر اشتهارد (117 نفر) نمونه¬گیری انجام شد. سپس واحد¬های پژوهش به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. بر همین اساس خانواده‌ها به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ‌است که پس از تعیین روایی محتوایی و صوری و پایایی در اختیار خانواده‌های دانش‌آموزان قرار گرفت (ضریب¬ توافقی ¬کاپا 8802/0). پرسشنامه در سه مرحله تکمیل و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم¬افزار SPSS و همچنین از شاخص¬های آماری توصیفی و استنباطی در سطح معناداری 5 درصد استفاده شد.
یافته‌ها: از 117 شرکت¬کننده، 64 نفر (7/54 درصد) در گروه کنترل و53 نفر (3/45 درصد) در گروه مداخله قرار داشتند. بر اساس نتایج، میانگین دانش (007/0=p) و مهارت (011/0=p) گروه مداخله به طور معناداری در مرحله پس¬آزمون بیشتر از گروه کنترل است. در مرحله پس¬آزمون و پیگیری، میانگین دانش، مهارت و میانگین شاخص نگرانی گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از میانگین شاخص‌های گروه کنترل است(05/0p<). در نهایت مداخله باعث افزایش میزان اکثر شاخص¬های (دانش و نگرش) مورد بررسی در مطالعه شده است.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، خانوار¬ها در مورد زلزله دانش و مهارت پایینی دارند که بر عدم آمادگی خانوارها برای مقابله با زلزله احتمالی دلالت دارد. همچنین، آمادگی خانوار¬ها در مقابله با زلزله بعد از انجام مداخلات (آموزش دانش-آموزان) توصیه می‌شود که جهت اثربخش بودن، این آموزش¬ها تداوم داشته باشند. درضمن، توصیه می¬شود مطالعات بیشتری به صورت آموزش و مداخله مستقیم بر روی خانواده‌ها و دانش¬آموزان دختر انجام شود.

متن کامل [PDF 343 kb]   (968 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb