دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaie J, Ardalan A, Shaterzadeh M A, Ronaghi M, Mehdizadeh K, Hamidirad H et al . Public health system response to 5 December 2012 South Khorasan earthquake (a case study). jorar 2014; 6 (2)
URL: http://jorar.ir/article-1-184-fa.html
بابائی جواد، اردلان علی، شاطرزاده محمد اعظم، رونقی محسن، مهدی زاده کامبیز، حمیدی راد حسن و همکاران.. پاسخ بهداشت عمومی به زلزله 15آذر 1391 استان خراسان جنوبی. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1393; 6 (2)

URL: http://jorar.ir/article-1-184-fa.html


چکیده:   (3553 مشاهده)

مقدمه
بلایا حجم زیادی از نیاز‌های انسانی را ایجاد می‌کنند. مهم‌‌ترین این نیاز‌ها، نیاز‌های سلامتی هستند که تأمین آنها موجب کاهش عوارض سوء بلایا می‌شود. پس از زلزله آذرماه استان خراسان جنوبی، به منظور مدیریت مشکلات سلامت ناشی از زلزله، مرکز بهداشت استان وارد عمل شد. این مطالعه جنبه‌‌های مختلف پاسخ حوزه سلامت به زلزله مذکور را مورد بررسی قرار داده است.
روش: در این مطالعه موردی-توصیفی، با استفاده از چک‌لیست‌هایی که توسط پژوهشگران تهیه شده ‌بود و از طریق مصاحبه با دست‌اندرکاران سیستم سلامت مناطق زلزله‌زده، مرور مستندات موجود، مراجعه حضوری پژوهشگران و مشاهده نحوه پاسخ داده‌‌ها جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شده‌ است.
یافته‌ها: زلزله، دو شهرستان قائنات و زیرکوه را لرزاند و موجب مرگ 6 نفر و مصدومیت 23 نفر گردید و 2143 نفر تحت تأثیر قرار گرفتند. زلزله 38 روستای منطقه را از 30 تا 100 درصد تخریب کرد. برای پاسخ به نیازهای ایجاد شده، بلافاصله ارزیابی سریعی از وضعیت و نیازهای سلامت به عمل آمد و با مبنا قرارداده‌شدن «برنامه ملی عملیات پاسخ بهداشت عمومی در بلایا و فوریت‌‌ها»، برنامه‌ریزی پاسخ به عمل آمد. گرو‌ه‌های مختلف کارشناسی مرکز بهداشت استان با همکاری همدیگر خدمات سلامتی لازم را ارائه و وضعیت بهداشتی منطقه را تحت کنترل درآوردند.
نتیجه‌گیری: با اینکه بزرگای زلزله اخیر 5/5 در مقیاس ریشتر بود و اوایل شب اتفاق افتاد ولی موجب مرگ 6 نفر گردید و تعداد زیادی از ساختمان‌‌های مسکونی مردم تخریب شد. حوزه سلامت هم با مبنا قراردادن برنامه ملی عملیات پاسخ بهداشت عمومی بلایا و با بسیج همه منابع به نیازهای سلامت ایجاد شده پاسخ مناسبی را فراهم کرد. با این وجود، با توجه به مستعدبودن کشور به انواع مخاطرات، سیستم سلامت باید با انجام تمرینات منظم برای پاسخ به وقایع مشابه آماده باشد

متن کامل [PDF 283 kb]   (955 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb