دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi Miarkolaei H, Samadi Miarkolaei H, Babaei A. The relationship between organizational citizenship behavior and job satisfaction in employees of Red Crescent Society’s Textile Industries of Islamic Republic of Iran. jorar 2015; 7 (1)
URL: http://jorar.ir/article-1-214-fa.html
صمدی میارکلائی حمزه، صمدی میارکلائی حسین، بابایی عباس. رابطۀ رفتار شهروندی سازمانی و رضایت شغلی در کارکنان صنایع نساجی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1394; 7 (1)

URL: http://jorar.ir/article-1-214-fa.html


چکیده:   (5011 مشاهده)

مقدمه: سازمان¬های موفق کارکنانی دارند که به مسئولیت¬های رسمی بسنده نمی‌کنند، وقت و انرژی خود را بدون محدودیت، وقف شغل و سازمان¬شان می¬کنند. چنین رفتارهای نوع¬دوستانه که نه تجویزی است و نه درخواستی، موجب تسریع فعالیت¬های سازمانی می¬شود. رفتار شهروندی سازمانی (OCB) به عنوان رفتارهای فردی¬ای تعریف شده است که بصیرتی است و به¬طور مستقیم و به¬وضوح از طریق سیستم رسمی پاداش شناخته نشده و به آن پاداش داده نمی¬شود. یکی از عوامل مؤثر بر این رفتارها رضایت شغلی می¬باشد. رضایت شغلی را به عنوان «میزانی که کارکنان شغل و جنبه¬های گوناگون شغل‌شان را دوست دارند» تعریف کرده¬اند.
روش: این تحقیق به روش توصیفی- همبستگی انجام شد و جامعۀ مورد مطالعه در این تحقیق همۀ کارکنان صنایع نساجی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران است. در این تحقیق 123 نفر از کارکنان سازمان مورد مطالعه به روش نمونه-گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این تحقیق از دو پرسشنامه استفاده شده که رفتار شهروندی سازمانی و پرسشنامه 20 سؤالی (فرم کوتاه) رضایت شغلی مینه¬سوتا (MSQ) برای سنجش میزان رضایت شغلی کارکنان استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده¬ها نیز با نرم¬افزار SPSS و LISREL و با آزمون همبستگی و تحلیل مدل معادلات ساختاری و در سطح معنی‌داری 05/0انجام شده است.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که میان رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی با میزان همبستگی (665/0) و نیز میان ابعاد رضایت شغلی، شامل رضایت درونی (684/0) و رضایت بیرونی (582/0)، با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان ارتباط مثبت و معنی‌داری یافت شد.
نتیجه¬گیری: با توجه به ارتباط میان رضایت شغلی و رفتار شهروندی سازمانی در این تحقیق، سیستم منابع انسانی سازمان می¬تواند از طریق طراحی سیستم¬های ارزیابی عملکرد، برنامه¬های دقیق توسعه مدیریت، تنظیم سیستم¬های پرداخت منصفانه و طراحی اسباب و لوازم شغلی برای افزایش رضایت شغلی و در نهایت رفتار شهروندی سازمانی کارکنان گام بردارد.

متن کامل [PDF 382 kb]   (1405 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb