دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 110-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zangiabadi A, Rezaei M, Shaer F. Spatial analysis and site selection fire stations in Isfahan city by using inversion hierarchical weight process (IHWP). jorar 2017; 9 (1) :96-110
URL: http://jorar.ir/article-1-452-fa.html
زنگی آبادی علی، رضائی میثم، شاعر فاطمه. تحلیل فضایی و مکان‌یابی ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر اصفهان با استفاده از تحلیل سلسله‌مراتبی معکوس. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1396; 9 (1) :96-110

URL: http://jorar.ir/article-1-452-fa.html


دانشگاه اصفهان
چکیده:   (2620 مشاهده)
مقدمه: یکی از مشکلات شهرهای امروزی، عدم مکان‌گزینی مناسب فعالیت‌های شهری می‌باشد که حیات شهرها را با مشکل مواجه ساخته است. ایستگاه­های آتش­نشانی که به عنوان یکی از فعالیت‌های خدمات شهری به حساب می‌آیند از این قاعده مستثنی نیستند. با توجه به افزایش سریع جمعیت و رشد غیرمنطقی شهرها، سیستم ایمنی شهر نیز باید بهبود پیدا کند تا بتواند پوشش کافی را بر کل شهر داشته باشد. مکان­یابی درست ایستگاه‌های آتش­نشانی در نحوه دسترسی سریع و به‌موقع خودروهای آتش­نشانی به محل حادثه بسیار مهم است. رسیدن به‌موقع آتش­نشانان به محل حادثه باعث می­شود که خسارت کمتری به بار آید، لیکن تحقق این امر نیازمند توزیع بهینه ایستگاه­های آتش‌نشانی است.
روش: روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که اطلاعات مورد نیاز آن از طریق مشاهده میدانی، مصاحبه، مطالعه طرح‏های صورت‌گرفته در رابطه با شهر اصفهان و نقشه 2000/1 این شهر به دست آمده است.
یافته­ها: یافته­ها حاکی از آن است که ایستگاه­های آتش­نشانی موجود فقط 03/52 درصد از فضاهای فعال شهری را در زمان استاندارد تحت پوشش مفید خود قرار می­دهند و برای ارتقای سطح دسترسی عادلانه شهروندان و بهبود الگوی توزیع فضایی ایستگاه­ها بر اساس استانداردها و ضوابط، مکان­یابی ایستگاه­های جدید ضرورت دارد.
نتیجه­گیری: بر اساس یافته­های پژوهش، با جمع‌آوری داده­های مؤثر در قالب لایه­های اطلاعاتی نظیر شبکه ارتباطی، تراکم جمعیت مناطق و فضاهای مستعد بروز حوادث و سوانح، کاربری اراضی و غیره با استفاده از GIS و مدل تحلیل سلسله‌مراتبی معکوس، مکان­های مناسب برای باز توزیع ایستگاه‌های موجود و احداث ایستگاه­های آتش‌نشانی جدید مکان­یابی و پیشنهاد شده است.
متن کامل [PDF 1016 kb]   (864 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمی در بحران ها

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb