دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 68-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shojafard J, Nadrian H, Moradian M, Haghi Manie N. Assessment of emergency medical services personnel preparedness against biological incidents. jorar 2014; 5 (4) :79-68
URL: http://jorar.ir/article-1-171-fa.html
شجاع‌فرد جواد، ندریان حیدر، مرادیان محسن، حقی‌منیع نادر. ارزیابی آمادگی پرسنل فوریت‌های پزشکی شهر تهران در مقابل حوادث بیولوژیک. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1392; 5 (4) :79-68

URL: http://jorar.ir/article-1-171-fa.html


چکیده:   (3706 مشاهده)

مقدمه: امروزه در تمامی کشور‌ها، آمادگی پرسنل بهداشتی و درمانی در برابر تهدیدات بیولوژیک اهمیت زیادی دارد. در کشور ما نیز از بین کارکنان سیستم بهداشتی و درمانی، پرسنل فوریت‌های پزشکی به دلیل ماهیت ذاتی فعالیت خود در حوادث بیولوژیک پیش از همه در صحنه حادثه به امدادرسانی می‌پردازند. پرسنل فوریت‌های پزشکی باید از الگوهای بیماری و سرنخ‌‌های تشخیصی که ممکن است علامت هشدار یک اقدام بیوتروریستی باشد آگاه باشند.
روش‌ها: این پژوهش با هدف بررسی میزان آمادگی پرسنل فوریت‌های پزشکی در مقابل حوادث بیولوژیک، با انتخاب 121 آزمودنی از میان پرسنل فوریت‌های پزشکی اورژانس تهران در سال 1391 به روش توصیفی انجام شده است. پس از تکمیل پرسشنامه توسط آزمودنی‌‌ها‌، داده‌‌ها با استفاده از نرم‌افزار تحلیل آماری20-SPSS تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: بر اساس نتایج، میانگین سن آزمودنی‌‌ها 34 سال بود که 43 درصد دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم بودند. میانگین سابقه کاری پرسنل 6/8 سال بود. 4/60 و 9/68 درصد پرسنل به ترتیب هیچ آموزش تئوری و عملی در مورد برخورد با شرایط آلودگی‌‌های بیولوژیک ندیده بودند. در مورد تجهیزات لازم برای مقابله با حوادث بیولوژیک، 5/48 درصد آزمودنی‌ها اعلام نمودند که تجهیزات لازم در آمبولانس آنها وجود ندارد. در مورد وجود دستورالعمل‌های لازم برای مقابله با حوادث پرتلفات و بیولوژیک، 51 درصد افراد اعلام نمودند که در سازمان آنها، این قبیل دستورالعمل‌ها وجود ندارد. در نهایت آمادگی این پرسنل در مقابل حوادث بیولوژیک 28 درصد ارزیابی گردید.

نتیجه‌گیری: از لحاظ تئوری و علمی یکی از موضوعات مهمی که در نهایت باعث کاهش کارایی پرسنل فوریت‌های پزشکی در مقابل حوادث بیولوژیک و نیز افزایش احتمال آلودگی و بیمارشدن آنها را در شرایط آلودگی‌‌های بیولوژیک می‌شود، مسأله نبود آموزش کافی برای پرسنل است. لذا لازم است دوره‌‌های آموزشی مربوطه طراحی و اجرا شود و در فواصل زمانی مناسب دوره‌‌های بازآموزی نیز برگزار گردد. مشکل کمبود تجهیزات و امکانات استاندارد مورد نیاز در آمبولانس‌ها برای مقابله با حوادث بیولوژیک نیز باید برطرف گردد. در ضمن نیاز است در این خصوص دستورالعمل‌های لازم تدوین گردد.

متن کامل [PDF 760 kb]   (991 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb