دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Oveisi N, Khazaei Moghani S, Bay N. Landslide hazard zonation using bivariate statistical (AHP) model in Golestan Province. jorar 2015; 6 (4)
URL: http://jorar.ir/article-1-198-fa.html
اویسی نادر، خزایی موغانی سولماز، بای ناصر. پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش با مدل آماری دو متغیرۀ وزنی AHP در استان گلستان. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1393; 6 (4)

URL: http://jorar.ir/article-1-198-fa.html


چکیده:   (3771 مشاهده)

مقدمه: زمین‌لغزش یکی از خطرات طبیعی است که همه ساله خسارت جانی و مالی فراوانی در کشور به همراه دارد و باعث تخریب جاده‌های ارتباطی، مراتع، مناطق کوهستانی، ایجاد فرسایش و رسوب در حوضه‌های آبخیز می‌شود.
روش‌ها: در این پژوهش، خطر زمین‌لغزش واقع در استان گلستان با مدل آماری دو متغیرۀ تراکم سطحی، وزن‌‌دهی شده با روش AHP ارزیابی شد. ابتدا با بازدید میدانی و استفاده از اطلاعات محلی از زمین‌لغزش‌های موجود (تعداد و مساحت) فهرست‌برداری شد و نقشۀ پراکنش زمین‌لغزش به تفکیک شهرستان تهیه گردید.
یافته‌ها: بر اساس نتایج، نقشۀ خطر نسبی با 6 کلاس تهیه گردید که بیشترین و کمترین تعداد زمین‌لغزش‌ها به ترتیب در شهرستان مراوه تپه و آق‌قلا رخ داده است و بیشترین مساحت لغزش در شهرستان علی¬آباد می¬باشد. همچنین شهرستان¬های کلاله کردکوی و علی‌آباد بیشترین درصد از طبقه خطر بسیار زیاد و شهرستان¬های گنبد، رامیان، ترکمن و گمیشان کمترین درصد از طبقه خطر بسیار زیاد را به خود اختصاص دادند.
نتیجه‌گیری: تجزیه و تحلیل عوامل وقوع زمین‌لغزش در هریک از شهرستان¬های استان گلستان، نشان می‌دهد که عوامل مؤثر در زمین‌لغزش از اهمیت متفاوتی برخوردارند.

واژه‌های کلیدی: زمین‌لغزش، پهنه‌بندی خطر، روش AHP
متن کامل [PDF 481 kb]   (1483 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb