دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saravani N, Haddadi E. The impact of knowledge management components on passive defense. jorar 2015; 7 (3)
URL: http://jorar.ir/article-1-229-fa.html
سراوانی نوید، حدادی ابراهیم. تأثیر مؤلفه‌های مدیریت دانش بر پدافند غیرعامل. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1394; 7 (3)

URL: http://jorar.ir/article-1-229-fa.html


چکیده:   (4010 مشاهده)

مقدمه: محیط پیرامونی بشر همواره مستعد وقوع انواع بحران­ها و تهدیدات است و ضرورت اتخاذ تصمیم صحیح در این شرایط که مستلزم به‌کارگیری دانش می­باشد امری انکارناپذیر است. با توجه به اینکه امروزه پدافند غیرعامل نقش مهمی در کاهش آسیب‌پذیری ایفا کرده است هدف این پژوهش بررسی تأثیرمؤلفه­های مدیریت دانش بر پدافند غیرعامل در سازمان جمعیت هلال‌احمر استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از سازمان‌های تأثیرگذار در این حوزه است.

روش: این پژوهش با داشتن یک رویکرد علّی، از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که روایی و پایایی آن به ترتیب با نظرخواهی از متخصصان امر و محاسبۀ آلفای کرونباخ (8/0) تأیید شد. 310 نفر از جامعۀ 1600 نفری امدادگران به روش نمونه‌‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. از آزمون آماری کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزارهای آماری 19-SPSS و AMOS استفاده شد.

یافته‌ها: با توجه به مطلوب بودن سطوح معناداری و تأیید فرضیه­های پژوهش مشخص شد که مدیریت دانش بر پدافند غیرعامل در سازمان جمعیت هلال‌احمر استان سیستان و بلوچستان تأثیر معناداری دارد و مقدار ضریب این تأثیر برابر با 843/0 است و مؤلفه­های مدیریت دانش نیز به ترتیب با ضرایب خلق دانش (749/0)، جذب دانش (809/0)، سازماندهی دانش (808/0)، ذخیرۀ دانش (804/0)، انتشار دانش (918/0) و به‌کارگیری دانش (717/0) بر پدافند غیرعامل تأثیر معناداری دارند. به بیان دیگر در ازای هر واحد افزایش یا کاهش در مدیریت دانش و مؤلفه­های آن، پدافند غیرعامل به اندازه ضرایب فوق تأثیر می­پذیرد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که مدیریت دانش و مؤلفه­های آن بر پدافند غیرعامل تأثیر معناداری دارند به گونه‌ای که تقویت هر کدام از عوامل فوق باعث اجرای بهتر پدافند غیرعامل می‌شود، از این‌رو، مدیران سازمان­ها باید سعی کنند مدیریت دانش را (که امروزه جزئی جدایی‌ناپذیر از وظایف مدیریتی آنها در تمام سطوح است) همواره مد نظر قرار دهند و محیط و ابزار را به گونه­ای پای کار آورند که تمام مؤلفه­های مدیریت دانش در سازمان اجرایی شود. از طرفی امروزه توجه به پدافند غیرعامل درتمام دنیا رشد چشمگیری داشته است و با گذشت زمان نیاز بیشتری به این علم احساس می­شود، لذا وجود یک رویکرد دانشی باعث اجرای بهتر پدافند غیرعامل می­شود.

متن کامل [PDF 459 kb]   (2259 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb