دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roostaei S, Ahadnezhad Roshti M, Kamelifar M J, Alizadeh H. Analysis of the seismic vulnerability of physical indicators based on fuzzy logic method (case study: district 1 of Tabriz city). jorar 2016; 7 (4)
URL: http://jorar.ir/article-1-247-fa.html
روستایی شهریور، احدنژاد روشتی محسن، کاملی‌فر محمدجواد، علیزاده هادی. تحلیلی برآسیب‌پذیری شاخص‌‌های کالبدی در برابر زلزله به روش منطق فازی (مطالعۀ موردی: منطقۀ 1 تبریز). فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1395; 7 (4)

URL: http://jorar.ir/article-1-247-fa.html


چکیده:   (4778 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اهمیت مقولۀ زلزله به عنوان یکی از حوادث طبیعی، چالش‌ها و آسیب‌های ناشی از آن در جوامع انسانی به خصوص در سکونت‌گاه‌های شهری، توجه به مباحث ساخت و ساز و سیاست‌گذاری در راستای شناسایی نقاط ضعف و قوت در بحث شاخص‌های کالبدی شهری حائز اهمیت است. با چنین ضرورتی و آگاهی از موقعیت زمین‌شناسی شهر به لحاظ رخداد زلزله، پژوهش حاضر به ارزیابی آسیب‌پذیری شاخص‌های کالبدی با تمرکز بر منطقۀ 1 شهر تبریز اقدام شده است.

روش: روش مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات مربوط به شاخص‌های موضوعی پژوهش

در شش بُعد از جمله عمر، کیفیت، تعداد طبقات ، سطح اشغال، نوع کاربری و مصالح بناها دسته‌بندی و به تولید نقشه وضعیت موجود آنها پرداخته شد. برای تحلیل اطلاعات در راستای دستیابی به هدف پژوهش از نرم‌افزار Arc GIS 10 و توابع آنالیزی تحلیلی فازی AND، OR و Gama برای تشخیص بهترین شرایط و پهنه‌های مناسب استفاده شده است.

یافته‌ها: با توجه به یافته‌ها، تابع فازی گاما با حد آستانۀ 9/0 بهتر از سایر توابع فازی به تحلیل آسیب‌پذیری لرزه‌‌‌ای شاخص­های کالبدی در منطقۀ 1 تبریز پرداخته است. مطابق نتایج این تابع، قسمت‌های شمالی و شمال غربی منطقه و نواحی بخش‌های مرکزی متمایل به جنوب منطقه آسیب‌پذیر هستند.

نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاکی از آن است که قسمت‌های شمالی منطقۀ 1 و نواحی منتهی‌الیه قسمت غربی منطقه استعداد بالایی برای آسیب‌پذیری لرزه‌‌‌ای به لحاظ شاخص‌های منتخب کالبدی دارند. همچنین بلوک‌های ساختمانی موجود در قسمت‌های جنوبی و نواحی حاشیه‌های جنوب منطقه از وضعیت آسیب‌پذیری متوسط تا خیلی زیاد قرار دارند که نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق پیش از بحران در این نواحی به لحاظ تقویت و بهبود شاخص‌های کالبدی به‌خصوص در زمینه عمر بنا، کیفت و نوع مصالح می‌باشد.

متن کامل [PDF 991 kb]   (5612 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb