دوره 10، شماره 1 - ( 11-1396 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 81-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabizadeh H, Soltanzadeh A, Heidari H, Fardi A. Assessment of the effect of individual protection equipment on thermal fire stress. jorar 2018; 10 (1) :71-81
URL: http://jorar.ir/article-1-466-fa.html
نبی‌زاده حامد، سلطان زاده احمد، حیدری حمیدرضا، فردی علی. ارزیابی تاثیر تجهیزات حفاظت فردی بر استرس گرمایی آتشنشانان: یک مطالعه موردی بر مبنای داده‌های تجربی. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1396; 10 (1) :71-81

URL: http://jorar.ir/article-1-466-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (2668 مشاهده)
مقدمه: یکی از مهم‌ترین عوارض استرس گرمایی در آتش‌نشانان، اشتباه در عملکرد به لحاظ ایمنی است که حوادث جبران‌ناپذیری را سبب می‌گردد. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر تجهیزات حفاظت فردی (PPE)[1] بر استرس گرمایی آتش‌نشانان در سال 1396 طراحی و انجام شد.
روش‌: این مطالعۀ توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی است که روی 30 نفر از کارکنان عملیاتی آتش‌نشانی شهرستان لارستان استان فارس صورت گرفت و نمونۀ مطالعاتی به‌صورت سرشماری انتخاب شدند. این مطالعه در اتاقک استاندارد محیطی با تجهیزات آتش‌نشانی یکسان و ارزیابی تأثیر دما و متابولیسم حاصل از تجهیزات حفاظت فردی بر اندازه شاخص‌های میانگین و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی (PPD)[2] انجام شد.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که وزن ناشی از تجهیزات حفاظت فردی  می‌تواند به‌طور غیرمستقیم و با تأثیر بر ضربان قلب و متابولیسم منجر به تغییرات میانگین رأی پیش‌بینی‌شده و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی گردد. ارزیابی تأثیر وزن تجهیزات حفاظت فردی  و ضریب مقاومت لباس یا ضریب کلو (Clo) بر شاخص‌های رأی پیش‌بینی‌شده و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی نشان داد که ضریب مقاومت لباس آتش‌نشانی دارای تأثیر بیشتری بر این شاخص‌ها می‌باشد. (001>p)
نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه بیانگر این بود که استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و همچنین ضریب مقاومت لباس آتش‌نشانی بر شاخص‌های رأی پیش‌بینی‌شده و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی تأثیرگذار بوده، بنابراین برای جلوگیری از بروز تنش گرمایی در آتش‌نشانان می‌توان از جلیقه‌های خنک‌کننده استفاده کرد تا ضمن کاهش تنش حرارتی حاصل از دما، متابولیسم و وزن تجهیزات حفاظت فردی منجر به خنک‌شدن دمای درونی بدن تا حد قابل‌قبول رأی پیش‌بینی‌شده و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی گردد.
 
[1] personal protective equipment
[2] predicted percentage of dissatisfied
متن کامل [PDF 337 kb]   (1328 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمی در بحران ها

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb