دوره 1، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahroudi Tali M. WEB GIS in Natural Disasters Integrated Management. jorar 2009; 1 (1)
URL: http://jorar.ir/article-1-590-fa.html
قهرودی تالی منیژه. کاربردWebGIS در مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1388; 1 (1)

URL: http://jorar.ir/article-1-590-fa.html


چکیده:   (1552 مشاهده)
با بررسی‌های به عمل آمده بیش از چهل مجموعه مخاطره طبیعی در سطح جهان تشخیص داده شده که هرگروه خود به چند زیر مجموعه تقسیم می‌شود. با توجه به ارزیابی‌های بعمل آمده در سرزمین جمهوری اسلامی ایران حداقل سی و یک مجموعه مخاطره طبیعی سابقه داشته و همواره تکرار می‌گردد. با توجه به این واقعیت، هیچ نقطه‌ای از کشور و در هیچ زمانی مصونیت کامل از خطرات طبیعی وجود ندارد، کاهش خطرات و مقابله و پیشگیری از وقوع آن، مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی را ضروری می‌نماید.
سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی GIS در مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی می‌تواند حضوری پویا داشته باشد. اولین نقش GIS در مدیریت مخاطرات، ساماندهی صحیح اطلاعات می‌باشد. کاربردGIS  با ایجاد ساختار پایدار برای داده‌هایی که در ماهیت، مقیاس، فرمت و موضوع آنها تفاوت‌های اساسی وجود دارد، شروع می‌شود و با حفاظت، به هنگام سازی، انتشار و توسعه پایگاه اطلاعات ادامه می‌یابد و به‌ عبارت دیگر مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی به کمکGIS شکل می‌گیرد و با کمک آن تداوم می‌یابد و توسعه آن در گرو پیشرفت GIS می‌باشد. با پیشرفت‌های اخیر WebGIS امکان به اشتراک‌گذاردن داده‌های جغرافیایی از طریق طراحی و تاًلیف Metadata  فراهم شده است و مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی توسعه می‌یابد.
این پژوهش در روی لایه‌های مربوط به ایران در مقیاس 250000: 1 اجرا شده است و در محیط GIS Arc بانک داده آن ایجاد گردیده است سپس متادیتای آن با الگوی استاندارد FDGC و ISO طراحی شده و در محیط وب قرارگرفته ‌است و به این نتایج رسیده است که استاندارد ویژه‌ای برای طراحی متادیتای مدیریت امدادرسانی در کشور ضروری است که اولاً با بانک داده جغرافیایی ملی کشور هماهنگ باشد، ثانیاً برمبنای اصول مخاطره شناسی شکل‌گرفته باشد. در این مقاله الگویی برای استانداردسازی داده‌های جغرافیایی مخاطرات  به منظور مدیریت یکپارچه مخاطرات طبیعی ارایه شده است.
واژه‌های کلیدی: متادیتا، مدیریت مخاطرات، WebGIS
متن کامل [PDF 187 kb]   (1019 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : آموزشی | موضوع مقاله: تروما،تریاژ و...

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb