دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradipour M, Sarrafzadeh S, Eskash H R, Nazari Kamal M, Rouhollahi M, Arghaei A. Effectiveness of organization, justification and maneuver in State Welfare Organization (Behzisti) key staff of selected provinces and cities on their knowledge, attitude and organizational preparedness in order to provide psychosocial support in earthqua. jorar 2015; 7 (3)
URL: http://jorar.ir/article-1-226-fa.html
مرادی پور مرتضی، صرافزاده شیدا، اسکاش حمیدرضا، نظری کمال مینا، روح‌الهی محبوبه، ارغایی عبدالرضا. اثربخشی سازماندهی، توجیه و مانور کارکنان کلیدی بهزیستی استان‌‌ها و شهرستان‌‌های منتخب کشور بر میزان دانش، نگرش و آمادگی سازمانی ایشان بر. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1394; 7 (3)

URL: http://jorar.ir/article-1-226-fa.html


چکیده:   (4040 مشاهده)

مقدمه: طرح محب سازمان بهزیستی از سال 86 بر تشکیل گروه‌های محلی مدیریت بحران در محله و روستا تمرکز یافت. به دلیل برخی کاستی‌های طرح اولیۀ محب، این طرح طی سال‌های 1390 تا 1392، به‌وسیله مؤسسه تخصصی کارامدیران بحران ایرانیان بازمهندسی گردید تا ساختار و ارتباط تیم‌های محلی محب با بهزیستی شهرستان و استان در شرایط اضطرار بهبود یابد. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی اثربخشی بازمهندسی طرح محب در قالب سازماندهی، توجیه و برگزاری مانور برای کارکنان ادارۀ بهزیستی بود.

روش‌: این مطالعه از نوع طرح‌های مورد شاهدی است که گروه‌های مداخله و کنترل را با هم مقایسه می‌کند. در این مطالعه که از 1393 تا 1394 اجرا شد، دانش و نگرش کارکنان بهزیستی و آمادگی ادارات بهزیستی در چهار استان که طرح بازمهندسی محب در آن اجرا شده بود با چهار استان که طرح در آنها اجرا نشده بود مقایسه گردید.

یافته‌ها: با توجه به یافته‌ها، دانش کارمندان گروه مداخله به طور معنی‌دار بیشتر از گروه کنترل بود (001/0>p-value). اختلاف مشاهده شده میان نمرۀ نگرش کارمندان در گروه مداخله و کنترل از نظر آماری معنی‌دار نبود. (110/0p-value=) اختلاف میزان آمادگی ادارۀ بهزیستی استان در گروه مداخله با کنترل، معنی‌دار نبود، اما آمادگی ادارات بهزیستی شهرستان‌های مداخله به طور معنی‌داری بیشتر از آمادگی ادارات شهرستان‌های کنترل بود. (029/0p-value=)

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اقدامات توانمندسازی انجام گرفته شامل سازماندهی اضطراری، جلسات توجیهی و آموزشی و مانور طرح بازمهندسی شدۀ محب، به جز حوزۀ نگرش، در بخش آمادگی سازمانی و ارتقای‌ دانش تأثیر معناداری داشته است.

متن کامل [PDF 390 kb]   (1190 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb