دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 70-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahadpour Somerin A, Shahrakipour H, Mohammad Beigi A, Ahadpour Somerin Y, Mortazavi S M. Studying the Effect of Relief Workers training of Rescue & Relief Organization through New Technology in response to Natural Disasters in Tehran in view of Managers. jorar 2013; 5 (2) :78-70
URL: http://jorar.ir/article-1-155-fa.html
احدپورثمرین عباس، شهرکی‌پور حسن، محمدبیگی علیرضا، احدپورثمرین یوسف، مرتضوی سیدمصطفی. بررسی تأثیر آموزش امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با تکنولوژی نوین در مقابله با بلایای طبیعی در شهر تهران از دیدگاه مدیران. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1392; 5 (2) :78-70

URL: http://jorar.ir/article-1-155-fa.html


چکیده:   (4913 مشاهده)

مقدمه: جمعیت هـلال‌احمر به عنوان مهم‌ترین ارگان امدادرسان در کشور، می‌تواند با ارزیابی و بهبود پایگاه‌های امداد و نجات خود نقش بسزایی در امدادرسانی و کاهش تلفات جانی ایفا نماید. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آموزش امدادگران با فناوری‌های نوین در کاهش تلفات انسانی در حوادث طبیعی در شهر تهران از دیدگاه مدیران سازمان امداد و نجات است.
روش: جامعه آماری این تحقیق تمامی مدیران سازمان امداد و نجات در سال 1390 در شهر تهران است که بر اساس آمار موجود 110 نفر می‌باشند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق‌ساخته با درجه‌بندی طیف لیکرت استفاده شد که پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ معادل 85/0 محاسبه شد. از آزمون پیرسون نیز جهت آزمون فرضیه‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی‌داری (Sig=0.001) و ضریب همبستگی (867/0) بین تجهیز امدادگران با تکنولوژی‌های نوین و کاهش زمان امدادرسانی نشان می‌دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی‌داری (Sig=0.001) و ضریب همبستگی (910/0) بین آموزش امدادگران در استفاده از تجهیزات نوین و کاهش تلفات انسانی نشان می‌دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی‌داری (Sig=0.001) و ضریب همبستگی(856/0) بین بین بکارگیری تکنولوژی نوین در بلایای طبیعی و کاهش تلفات انسانی نشان می‌دهد که بین این دو عامل رابطه وجود دارد.
نتیجه‌گیری: از دیدگاه مدیران سازمان بکارگیری تکنولوژی نوین در بلایای طبیعی موجب کاهش تلفات انسانی و زمان امدادرسانی می‌شود. از‌این‌رو جمعیت هلال‌احمر ایران باید بصورت عملی دوره‌هایی مؤثر را برای امدادگران طراحی نماید تا با تکنولوژی‌های نوین امداد و نجات آشنا شده و مهارت آن‌ها در حین سوانح افزایش یابد.
کلمات کلیدی: آموزش امدادگران، سازمان امداد و نجات، مقابله با حوادث طبیعی، تکنولوژی نوین

متن کامل [PDF 195 kb]   (1024 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb