دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati Roodsari, V. Presenting a model for crisis public relations in Iranian Red Crescent society. jorar 2016; 7 (4)
URL: http://jorar.ir/article-1-248-fa.html
رحمتی رودسری وحید، مزیدی علی محمد. ترسیم الگوی روابط عمومی بحران در جمعیت هلال‌احمر. فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات. 1395; 7 (4)

URL: http://jorar.ir/article-1-248-fa.html


چکیده:   (3374 مشاهده)

مقدمه: پژوهش حاضر در راستای توجه به نقش هلال‌احمر در مدیریت بحران انجام گرفته است. به عبارتی، این تحقیق به دنبال ترسیم الگویی بود تا بتوان براساس آن در شرایط حساس و بحرانی، عملکرد روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر را تعیین کرد.

روش: برای دستیابی به هدف تحقیق، دیدگاه‌های 27 صاحب‌نظر و متخصص ارتباطات و رسانه و کارشناسان بحران با روش کیفی و استفاده از روش مبنایی و تکنیک مصاحبۀ عمیق استخراج و تحلیل شد. مصاحبه‌شوندگان بر اساس نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند، با توجه به اینکه در روش‌های پژوهش کیفی، تحقیق زمانی به پایان می‌رسد که محقق با سطحی از اشباع نظری روبه‌رو می‌شود، این تعداد نمونه انتخاب شد.

یافته‌ها: داده‌های به دست آمده از گفت‌وگو با اساتید حوزۀ ارتباطات، مدیریت بحران و کارشناسان حوزۀ مدیریت بحران که بیانگر وظایف روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر در زمان بحران است، در قالب یک الگوی 23 مرحله‌ای جمع‌بندی و معرفی شد.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش، به نوعی مبین الگوی تخصصی‌تر وظایف روابط عمومی به عنوان یک نهاد امدادرسان نسبت به نمونه پژوهش‌های خارجی انجام شده در این زمینه است. نخست به این دلیل که در میان تحقیقات و پژوهش‌هایی که در ایران در زمینۀ مدیریت بحران انجام شده، اثری به طور مستقیم به وظایف روابط عمومی در چرخۀ مدیریت بحران نپرداخته است. دوم اینکه، ارتباطات بحران و کارکرد روابط عمومی در مدیریت بحران از جمله پژوهش‌هایی است که به وفور در متون خارجی به آن پرداخته شده است، اما نتایج این پژوهش‌ها شامل الگوهای چند مرحله‌ای و بیشتر ده مرحله‌ای مدیریت بحران است که شباهت و همپوشانی بالایی با هم دارند و در واقع الگوی 23 مرحله‌ای به دست آمده از این پژوهش، علاوه بر اینکه تمامی نتایج الگوهای خارجی را در برداشته و تأیید می‌کند، حاوی نکات بسط یافته‌تری است که به شکل تخصصی، وظایف روابط عمومی یک نهاد امدادرسان را مشخص می‌کند.

متن کامل [PDF 333 kb]   (999 دریافت)    
گزارش کوتاه یا نامه ها : پژوهشي | موضوع مقاله: حمایت روانی در سوانح

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | http://www.journalsystem.ir/demo5

Designed & Developed by : Yektaweb